Hvad er additiver?

Diesel, benzin eller olie additiv

Additiver er væsker som du tilsætter din bils olie eller brændstof. Du kan bruge additiver om du har en Diesel, Benzin eller Hybrid bil. Der findes mange forskellige slags og mange forskellige producenter. Du kender måske Bell Add, Wynns eller Additiv specialisten? Hos Din Bil Doktor forhandler vi LIQUI MOLY, som vi synes har et bredt og effektivt additiv sortiment. Det er derfor også de produkter vi vil komme på din bil når den er til service hos os. Du kan også med fordel købe dem hos os, enten på vores værksteder eller via vores webshop.

Du kan få additiver til næsten alle dele på din bil. Hvis din motor ryger lidt for meget, findes der et additiv. Bruger den for meget brændstof? Ja – så findes der også et additiv. Aldrig har disse smøremidler været så populære som de er nu. Det er der selvfølgelig en grund til. Og den væsentlige grund er at de virker. De vedligeholder din bil indvendig, så du kan spare penge på værkstedsregningen.

Brændstof additiver

Som navnet nok antyder er brændstof additiver dem du kommer i tanken på din bil. Du kan få dem til diesel, benzin eller hybrid biler. Du skal komme dem i brændstoftanken, inden du tanker. Du gør det for at få en bedre forbrænding på din bil, det giver dig en bedre brændstoføkonomi. Og hvem kan ikke lide at køre længere på literen? Derudover betyder en bedre forbrænding også at du skåner partikelfilteret på din dieselbil eller katalysatoren hvis du har en benzinbil. Det kan blive nogle dyre reparationer hvis netop partikelfilter eller katalysator skal udskiftes, så det er en rigtig god idé at passe ekstra på dem. Som en ekstra Win/Win, belaster du ikke miljøet nær så meget, da din bil ved brug af brændstof additiver bliver bedre til at forbrænde partiklerne den udleder.

Problemer på forbrændingskamrene og dyser som soder til, kan afhjælpes med additiver. Årsagen til disse til sodninger er mange. Men en af hovedårsagerne er vores brændstof. I dag skal vores brændstof indeholde 7% biomasse, som kan være alt fra fritureolie, rapsolie, affaldsstoffer fra døde dyr osv. Så det er nogle ting som vi ikke normalt forbinder med biler, der pludselig kommer ind i systemet på bilen. Når vi kommer en additiv i brændstoftanken ved service, så sker der det, at den blander sig med brændstoffet og kommer ind igennem hele systemet. Og det er på den måde at den når ind til de problematiske områder hvor den så kan fjerne sod, aflejringer og belægninger.

Bedre brændstoføkonomi på rekordtid

De nye benzin biler bliver i dag lavet med det der hedder direkte indsprøjtning. Det har den fordel at vi kører længere på literen, og derved får en bedre brændstoføkonomi. Men, det har også nogle ulemper. Bl.a. er dysen placeret helt inde i forbrændingskammeret, det betyder at dyserne og tændrør hurtigere soder til. På diesel motorer er det ikke et nyt fænomen, da dyserne allerede her er placeret i forbrændingskammeret, men de lider også af at det hurtigere soder til derinde. Du kan afhjælpe dette ved at bruge addtiver. Du har forskellige muligheder for at tilføre additiver til dit brændstof. Du kan selv komme det i, eller du kan tanke brændstof med additiv i. . F.eks er der additiv i alle OK´s produkter, men de andre tankstationer har også brændstof hvor der er tilsat additiv.

På billedet ser du hvordan en ventil kan se ud både når den er sodet til og så efter bilen har fået additiv. Det er jo næsten som nyt!

Additiver - Rens af ventiler før og efter.

Olie additiver:

Disse additiver kommes direkte i motorolien og egner sig til alle almindelige motor- og gearkasse olier. De er skabt til at forbedre oliens egenskaber og reducerer dermed slid og olieforbrug. Det er også disse additiver vi bruger, hvis motoren “tikker” eller hvis den ryger mere end hvad godt er. Ligesom med brændstof additiver, så er olie additiver med til at holde hele systemet rent, det betyder fuld ydeevne og mindre brændstofforbrug.  Derudover vil regelmæssig brug af olie additiver øge motoren og gearkassens levetid.

Når du kører i din bil, kan det ikke undgås at der efterlades bittesmå partikler i motoren. Disse aflejringer der, sætter sig fast på ventiler, indsprøjtningsdyserne mv. påvirker din motor og dens kraft. Når motoren har problemer med at kører rundt, så bruger den mere brændstof. Den soder mere til indvendig, og den udleder flere skadelige stoffer. Ved højt olieforbrug, kan vi med forskellige produkter fra LIQUI MOLY, rense hele systemet så olieforbruget bliver minimeret.

Additiv godkendt til hybrid biler

Skal der også bruges additiver til Hybrid biler? Svaret er ganske simpelt, Ja – det skal der. Hvis du kun kører små ture i din hybrid bil, og derfor kun kører på EL delen, så kan der gå meget lang tid imellem at du skal tanke benzin. Det kan betyde at benzinen kan blive dårlig. Et additiv der er speciel produceret til hybrid biler, stabilisere brændstoffet og sikre det mod ældning og oxidation. Du kan læse mere om hvad oxidation er ved at trykke her.

Derudover har additivet en fremragende rengøringseffekt og det fjerner også som de andre additiver aflejringer og beskytter mod utilsigtet nedbrydning af metallerne. (korrosion)

Som afslutning, så skal det da også lige påpeges at træerne ikke vokser ind i himlen, så additiver løser ikke alle problemer der måtte være med bilen. Men overholder du service intervallerne – og kører du ikke for længe med en mislyd osv. så giver du din bil de bedste vilkår for at holde længe. Og så er additiverne bare vitamin piller som du tilfører en ellers sund og varieret kost.