fbpx
3 års garanti på alle reparationer

Serviceeftersyn

Service på bil

Er du også usikker på hvad der sker på værkstedet når din bil skal have et serviceeftersyn? Ved du hvorfor det er vigtigt at din bil kommer til service? Er service af bil ikke bare noget værkstederne har skabt for at tjene penge? Jeg vil gerne byde dig indenfor på værkstedet, og fortælle dig hvad service er og hvad du får for pengene. Serviceeftersyn på bil

Serviceeftersyn efter fabrikkens anvisninger

Alle bilmærker anbefaler serviceeftersyn på bilen. Det variere dog hvor tit og hvor mange km. der går imellem førend den skal have lavet service. Du finder som regel svaret i instruktionsbogen på din bil. Men det kan være alt fra 15.000 -30.000 km. og fra 12-24 mdr. der kan gå imellem service. Dog udelukker det ene ikke det andet, så hvis du har en af de biler der kører 15.000 km. imellem service, og du kører det antal km. på 6 mdr. så skal din bil til service hvert halve år. Men hvis du kun kører 10.000 km om året, så skal din bil til serviceeftersyn en gang om året.  Som hovedregel er det altid det parameter der kommer først du skal følge. Hvis du har købt en bil fra ny, er det et krav fra producentens side at service intervaller skal overholdes, hvis du skal bibeholde din garanti på bilen. Med andre ord bortfalder din garanti hvis du kører for langt i mellem service, eller du ikke overholder tidsintervallet.

Serviceeftersyn opdelt i 3 forskellige hoved eftersyn:

Basisservice
Også kaldet olieservice i daglig tale. Her får bilen skiftet olie, filter og bundprop. Nogle steder bliver der ikke gjort andet, men hos Din Bil Doktor tjekker vi bilen visuelt for fejl og mangler. Dette er ikke en dybdegående kontrol, men blot lige for at se om der er noget der springer i øjnene.
Lille service
Så er der et lille serviceeftersyn her bliver der ligeledes skiftet olie, filter og bundprop, men også kabinefilter. Her bliver bilen gennemgået visuelt, der tjekkes for lækager, der bliver lyst inde på bremserne så vi kan se om der er belægninger eller andre slidtager der trænger til skift. Vi skiller ikke noget ad, vi kontrollere blot. Udstødningen bliver også tjekket om der eventuelt er utætheder, eller gummiophæng der er knækket. Derudover tjekker vi for slør i styrtøjet. Det kan være slør i bærekugler, styrekugler, stabilisatorforbindelsesstang (i daglig tale kaldet kødben. Det er tit disse der er defekte, hvis du høre en “klonk” lyd når du kører over bump eller lign.) Bilen får tjekket lys og lygter og dæktryk. Herefter bliver bilen prøvekørt, hvor vi lytter efter mislyde mv.
Stort service
Et stort serviceeftersyn indeholder alt fra det lille service. Derudover bliver der også skiftet luftfilter, brændstoffilter, tændrør (hvis det er en benzin bil). Bremserne bliver adskilt, renset og smurt både foran og bagved. Ved at rense og smøre bremserne oplever vi, at bremserne holder længere inden de skal skiftes. Vi kontrollere batteriet om det lader nok. Du kan læse mere om hvad et defekt batteri kan betyde ved at klikke her. Bremsevæsken bliver tjekket for indehold af vand og kølervæskens frysepunkt bliver tjekket. Som ekstra vitaminer til motoren, kan der tilføjes additiver både til brændstof og olien. Du kan blive klogere på hvad additiv er for en størrelse ved at læse her Hvis vi oplever fejl, bliver du som kunde kontaktet så vi kan aftale nærmere om udbedring af fejlen. Udover disse olieservice, er det også en god idé at få serviceret din aircondition. Du kan læse mere om her – hvorfor det er væsentligt at få airconditionservice.

Olieskift –  er det nødvendigt?

Motorolie LIQUI MOLY Det korte svar er Ja! Men der er jo selvfølgelig også en grund til, at det er vigtigt at du får skiftet olien på din bil. Olien smøre hele systemet inde i motoren. Og ved serviceeftersyn får du en ny frisk olie på. Den har en rigtig god smøreevne, den er tykkere og mere fyldig end vand. Den bliver så slynget rundt i systemet hver gang du kører. På et tidspunkt bliver olien træt, og noget af dens fyldighed forsvinder. Den mister noget af sin smøreevne og kan derfor ikke længere forkæle din motor indvendig som den plejer. Det er vigtigt at det er den rigtige olie der fyldes på bilen – Læs mere her Det er ikke sikkert at det er noget du lægger mærke til med det samme. Bilen kører sikkert som den plejer og alt er godt. Men, alt er ikke godt, for der sker altså unødvendige slidtager på vitale dele inde i motoren, der til sidst kan komme til at koste dig mange penge i værkstedsregninger. Ved at kører din bil regelmæssigt til serviceeftersyn, vil du give din motor de bedste levevilkår. Du vil blive et gladere menneske, da du vil spare en masse penge i uforudsete regninger til værkstedet. Husk også at få serviceret din bil aircondition – læs her hvorfor. 

Jeg vil gerne ringes op …